La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquest dimecres a la reunió del Consell Interterritorial, demanarà a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que autoritzi un canvi en l’estratègia de vacunació amb Pfizer: que es permeti posar la segona dosi als 42 dies de la primera, i no als 21 com es fa ara mateix. Aquesta setmana, ha afegit, es posaran 40.000 segones dosis de la vacuna de Pfizer, que podrien servir per començar a immunitzar altres persones de risc.

Vergés assegura que amb aquest canvi d’estratègia es podran posar més primeres dosis en menys temps, que ja han demostrat, ha dit, que ofereixen un alt grau de protecció contra la covid-19. La consellera ha explicat que és una estratègia que ja estan aplicant països com el Canadà o el Regne Unit o, més recentment, França i Itàlia. Vergés ha criticar la “poca agilitat” de l’estat espanyol a l’hora de prendre decions i ha dit que espera que, aquesta vegada, no sigui així.

Actualment, la vacuna de Pfizer s’està posant a les persones de més de 80 anys, però aquesta setmana s’ha començat també a posar a la franja entre els 70 i els 79. De fet, alguns centres sanitaris ja fa alguns dies que han començat a posar dosis a persones d’aquesta edat, com al punt de vacunació del Mercat de l’Abaceria.