El PSC ha fet una crida a concentrar el vot en la seva candidatura per assegurar un canvi a Catalunya. El presidenciable Salvador Illa veu les eleccions del 14 de febrer com una oportunitat de tenir un govern, ha dit, estable i solvent: “O concentrem el vot, o quatre anys més de prioritats equivocades, quatre anys més del mateix, de mala gestió, de decadència i paràlisi”, ha dit en referència a la gestió de JxC i ERC. Aquest mateix dilluns, al matí, Illa ha apostat per un govern en minoria dels socialistes amb En Comú Podem (ECP).

Un 2 % dels pressupostos catalans per cultura

El cap de llista dels socialistes ha fet aquestes declaracions en un míting dedicat a presentar algunes de les propostes en cultura que inclou el seu programa electoral. Illa s’ha compromès a destinar un 2 % dels pressupostos de la Generalitat a la cultura: “El 0,6 % actual està lluny del 2 % de referència que tenen altres països europeus. […] Em comprometo a garantir que el pressupost en cultura arribi al 2 %”, ha dit tot assegurant que invertir en cultura és una aposta decidida pel futur.

Per pal·liar els efectes de la pandèmia, Illa ha assegurat que la intenció dels socialistes és crear una taula de diàleg entre els diferents actors culturals i institucions per estudiar com ajudar el sector. En aquest sentit, el candidat del PSC també ha afirmat que calen mesures adreçades al consum per garantir l’accés de la ciutadania a la cultura, i ha posat d’exemple el Bonus Cultura que s’ha posat en marxa a Barcelona.