(ACN) La candidata del PDeCAT a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha reclamat també el suport als votants no independentistes i ha presentat el seu partit com un “punt d’intersecció”. En aquest sentit, en una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona, la cap de llista de la formació ha assegurat que tant independentistes com no independentistes reclamen el finançament “que pertoca” per a Catalunya, partides dels fons europeus i la reactivació de l’economia.

Per altra banda, en un acte des de Figueres, Chacón ha acusat JxCat de fer la feina “bruta” a tots aquells que volen dividir l’independentisme. La candidata ha assegurat que “sap molt greu” que alguns partits els vulguin “excloure” i ha afirmat que al moviment independentista “no hi sobra ningú”.

Una Barcelona més competitiva

A l’acte d’aquest dilluns al matí, Chacón ha assegurat que Barcelona també ha perdut competitivitat en els darrers anys i ha deixat de ser un referent a escala europea. “Encara som capaços d’atreure projectes, però ja no som la Barcelona dinàmica, oberta al món, innovadora, vinculada a una nova economia, però amb valors de sostenibilitat, etc”, ha assegurat.

Crida a “relativitzar les enquestes”

Al principi de la seva intervenció, la candidata ha assegurat que el PDeCAT és un “partit clarament identificable amb l’antiga convergència”. En resposta a la pregunta d’un dels assistents sobre les “fugues” del partit i la possibilitat que aquest no obtingui representació al Parlament, Chacón ha animat a “relativitzar” les enquestes. Així mateix, ha afirmat que han marxat del partit el 23 % dels associats, però que s’han quedat més de 180 alcaldes, així com l’expresident Artur Mas o l’exconseller Andreu Mas-Colell.