El Partit Popular (PPC) ha escollit el Centre Cívic la Sedeta, a Barcelona, per cloure el quart dia de campanya per a les eleccions a Catalunya 2021. El cap de llista de la formació, Alejandro Fernández, ha intervingut en una trobada de l’organització juvenil del PP a Catalunya. Els ha promès feina i menys pressió fiscal si arriba a presidir la Generalitat, i ha culpat el govern de Pedro Sánchez i l’independentisme de l’augment de l’atur entre la joventut del país.

El presidenciable del PPC ha fet un avís a l’auditori: “Si continua governant el populisme podria passar que fóssiu la primera generació que visqués pitjor que els pares“. Fernández ha criticat que JxC i ERC només han ofert als joves “protestes al carrer” i han tancat la restauració, feina habitual entre els estudiants. El cap de llista ha plantejat rebaixar l’atur, eliminar l’impost de successions i capgirar “l’infern fiscal” que és Catalunya.

Els joves populars “som víctimes d’exclusió”

L’acte ha estat un col·loqui de joves del partit, entre ells, la presidenta de Noves Generacions del Partit Popular (NNGG) a Catalunya, Irene Pardo, i també membre de la candidatura de Fernández. Pardo ha dit que en alguns indrets del territori català els joves populars són “víctimes d’intolerància i exclusió”, i n’ha culpat el moviment independentista. Ha posat d’exemple una “amenaça de mort” que, explica, va rebre via Twitter.

En la trobada també hi han estat presents el diputat al Congrés, Diego Gago, i Carlo Angrisano, líder de les joventuts del PP europeu. Gago, al seu torn, ha carregat contra la llei Celaá d’educació i ha fet gala de les propostes a favor del canvi climàtic dels populars. De la seva banda, Angrisano ha defensat la iniciativa dels populars a Bèlgica per reformar les euroordres i evitar “més casos Puigdemont”.