El número dos de la llista de la CUP, Jordi Magrinyà, ha assegurat que a Ciutat Vella “la màfia immobiliària i la de la droga treballen conjuntament”. Ho ha dit amb relació als pisos buits que hi ha al districte, que, molt sovint, acaben convertits en narcopisos. Magrinyà creu que als grans tenidors propietaris de pisos a Ciutat Vella els interessa que el barri es degradi perquè els veïns marxin. “Ho hem vist a ciutats com Atenes, on els centres històrics es converteixen en un pastís que es disputen els que en volen treure benefici”.

Magrinyà també ha criticat les formacions polítiques que aposten per augmentar el nombre de policies al·legant que hi ha un problema de seguretat. Segons el número dos, el que hi ha és un problema de “desigualtat” a la ciutat. Per això, en lloc de més policia, proposa solucions encaminades a revertir aquestes desigualtats: “Calen serveis socials, repartiment de riquesa, regular els lloguers, que no es destrueixin els teixits veïnals, això és seguretat”.

Una policia “més democràtica”

Magrinyà ha acusat els sindicats de la Guardia Urbana, CSIF i SAPOL, de posar “resistència” a rebre formació en clau feminista i antiracista. “Es neguen a qualsevol canvi que faci la policia més democràtica”, ha afirmat. També ha criticat que el sindicat CSIF “es mostri còmode manifestant-se amb Vox”. Ho ha dit en referència a la manifestació que va convocar dimecres aquest sindicat a la plaça de Sant Jaume i a què el candidat de Vox a Barcelona, Ignacio Garriga, també va assistir.

“O es governa per a les elits o per a les veïnes”

Al seu torn, la candidata, Anna Saliente, ha advertit al govern que surti de les urnes que “no es pot governar per a tothom. O es governa per a les elits o per a les veïnes”. També s’ha mostrat satisfeta de la campanya que ha fet la CUP: “Hem posat el nostre projecte al centre del debat polític”. I n’ha posat un exemple: “Hem aconseguit que Maragall parli d’expropiacions”.