Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC), han protagonitzat un cara a cara a la SER Catalunya l’últim dia de campanya de les eleccions municipals. Els dos candidats que segons les enquestes es disputen la victòria el 26-M, se les han tingut en qüestions com habitatge, seguretat, mobilitat i el procés independentista. Colau ha recriminat a Maragall les polítiques de la Generalitat, mentre que el candidat d’ERC ha censurat la gestió de l’alcaldessa.

Habitatge, el primer assalt

“Sap què li dic: molt soroll per no res”, ha etzibat Maragall a Colau per fer balanç en matèria d’habitatge. L’alcaldessa ha replicat recordant el passat del candidat d’ERC en els governs socialistes. “Quants habitatges de lloguer social van fer al Fòrum?”, ha preguntat Colau. Maragall li ha recordat que era ICV -“el seu partit”- qui tenia la responsabilitat en habitatge aleshores. La candidata dels comuns ha sentenciat: “jo estava aturant desnonaments; d’habitatge en sé bastant”.

Retrets creuats en seguretat

Ada Colau ha recriminat a Ernest Maragall que el govern de la Generalitat doni l’esquena a Barcelona en seguretat. “Acaba de fer una manifestació d’impotència”, ha replicat el candidat d’ERC, que ha afegit: “no és un debat sobre el govern de la Generalitat, que sembla que és el que li interessa”. “Li he demostrat capacitat de gestió”, ha respost Colau, “és el que vostè no pot exposar des de la Generalitat”.

Els dos candidats també les han tingut en mobilitat. Colau ha acusat ERC de bloquejar per partidisme la connexió del tramvia. “Ja el tindríem fins a Verdaguer”, ha afirmat. Al seu torn, Maragall ha dit que ERC va actuar “amb concreció” i ha assegurat que l’alcaldessa entregava la gestió a les empreses concessionàries sense avaluar l’impacte per TMB.

Ada Colau Ernest Maragall

Tensió pel procés

En el tram final del cara a cara, Ernest Maragall ha presentat Ada Colau com “l’última esperança de l’unionisme a Barcelona”. “M’acusa d’ambigua? Sempre hem demanat la llibertat dels presos”, ha replicat l’alcaldessa en un moment tens del debat en què ha assegurat que BComú han estat “més ferms que ningú contra la repressió”. “És legítim que no sigui independentista, d’això van les eleccions”, ha afirmat Maragall. Unes paraules que han encès Colau: “d’això van? De la independència?”.