El candidat per ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha dit que se sent preparat per ser alcalde. “Honestament, em sento preparat per al repte que estic a punt d’assumir, estic preparat per liderar Barcelona”, ha confessat. El cap de llista ha dit que vol ser alcalde “amb totes les conseqüències“.

Tot i la intenció d’esdevenir alcalde, Ernest Maragall ha reconegut que la diferència entre Barcelona en Comú i Esquerra Republicana és mínima. En aquest sentit, ha dit que el cara a cara entre Colau i Maragall posarà “negre sobre blanc” i pot fer decantar la situació entre els que dubtin entre una opció política o l’altra. “Us demano que estigueu atents al debat, a la vostra última decisió, a la vostra última capacitat de contagi positiu”, ha demanat.

Records per a Pasqual Maragall

Per primera vegada durant la campanya, l’alcaldable republicà ha parlat del seu germà, l’exalcalde Pasqual Maragall. “Soc incapaç de comptar les vegades que la gent m’ha dit: ‘Com està el teu germà? Com li va? Surt? Parla? Reacciona?'”, ha confessat Ernest Maragall. En aquest sentit ha dit que el seu germà és “de tots els ciutadans”. El cap de llista d’ERC ha reconegut que, en part, aquestes interpel·lacions li han provocat “dolor”. Però també, ha afegit, complicitat, empatia, un exercici de reconeixement i, ha dit, d’exigència. “M’estaven preguntat: ‘Vostè en sabrà? Vostè podrà? Vostè que farà?'”, ha explicat.

Alamany, emocionada

No ha estat l’únic moment emotiu de l’acte. La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha tingut paraules d’agraïment per a l’alcaldable, Ernest Maragall, en aquesta recta final de la campanya. “Gràcies per la teva generositat, per la humilitat i per voler compartir tot el que saps amb nosaltres”, ha comunicat, visiblement emocionada.