Barcelona en Comú ha omplert la plaça de Catalunya en l’acte central de la campanya, el més multitudinari fins ara. En el seu discurs, l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, s’ha emocionat quan ha recordat el seu passat com a “filla del Guinardó” i se l’ha vist plorar. “Com a dona de classe treballadora, que sap el que és no poder arribar a finals de mes, em deixaré la pell perquè aquesta ciutat valenta enviï un missatge d’esperança al món”, ha dit entre llàgrimes.

La candidata dels comuns ha esperonat els assistents a “una mobilització massiva” el 26-M i a concentrar el vot en BComú perquè sigui la força més votada. “Ens juguem continuar amb polítiques valentes i demostrar que hi ha alternativa”, ha dit Colau. En un discurs interromput en diverses ocasions pels crits d'”Alcaldessa” del públic, la candidata ha dit que només té “el poder de la gent” perquè “no devem cap favor ni privilegi a cap gran poder de la ciutat”.

“Quines esquerres són aquestes?”

Ada Colau ha recordat que el 2015 van irrompre “contra pronòstic” al govern de la ciutat i que en aquests quatre anys han demostrat que “es podia gestionar millor”. Ha lamentat que el mandat hagi estat un “tots contra Colau” i s’ha mostrat decebuda pel fet que ERC i el PSC vulguin pactar “amb la dreta” per fer-la fora del govern. “Quines esquerres són aquestes?”, s’ha preguntat Colau, que no ha anomenat en cap moment els candidats Ernest Maragall ni Jaume Collboni.

Dues protestes en ple discurs

Durant la intervenció d’Ada Colau hi ha hagut dues protestes. La primera, la d’un grup de famílies en llista d’espera a la Mesa d’Emergència d’Habitatge. Des de l’escenari, l’alcaldessa els ha dit que l’Ajuntament fa “feina extra” per reduir la llista d’espera i ha carregat contra la Generalitat. “Si fes la feina que li toca, no hi hauria llista d’espera”, ha reblat. Minuts després, un grup d’ocupes de la REA, un edifici de propietat municipal, ha desplegat una pancarta contra el desallotjament que va fer-hi l’Ajuntament. “Les protestes no ens molesten”, ha dit Colau.