El Ministeri de Sanitat espanyol ara per ara no accepta que els equips passin a la quarta fase d’entrenaments, en la qual ja podrien entrenar-se col·lectivament. “En els pròxims dies estudiarem la proposta en referència als entrenaments grupals. De moment no hi ha cap reacció pel que fa a aquesta qüestió”, ha dit el ministre Salvador Illa en una compareixença per explicar les novetats sobre la desescalada del coronavirus.

Difícil començar la Lliga el dia 12 de juny

La Lliga plantejava que els equips poguessin entrenar-se a partir d’aquest dilluns, dia 25 maig, amb grans grups, i així poder reprendre el campionat el dia 12 de juny, com va dir el seu president, Javier Tebas.

19 de juny, possible nova data

Tenint en compte que els equips de Primera Divisió hauran de treballar com a mínim una setmana més en grups de màxim 10 futbolistes alhora, com a molt d’hora els entrenaments col·lectius no podran començar fins al dia 1 de juny.
Els clubs han demanat poder entrenar-se amb tota la plantilla com a mínim dues setmanes. Si les autoritats sanitàries accepten passar a la quarta fase el dia 1 de juny i la Lliga satisfà els equips i els permet entrenar-se 15 dies amb tots els futbolistes, la represa del campionat seria com a molt d’hora el divendres 19 de juny.