(Agències) El rei Felip VI visita Barcelona aquest dilluns per rebre en audiència diverses institucions i empreses. La trobada es fa Palauet Albéniz, a la muntanya de Montjuïc, i a les 12 h està previst que es reuneixi amb l’alcalde Jaume Collboni. La recepció suposarà una normalització de relacions entre el consistori i la Casa Reial, ja que la darrera recepció en audiència d’un rei a l’alcalde de la capital catalana es remunta al 2006, aleshores entre Joan Carles I i Jordi Hereu.

Durant les tenses relacions que va mantenir la fins fa mesos alcaldessa Ada Colau amb el monarca —a qui va plantar en salutacions oficials com el del Mobile World Congress— va ser el mateix Collboni qui va mantenir els vincles més institucionals amb la Casa Reial en el paper de primer tinent d’alcalde. De fet, quan era número dos de l’Ajuntament, Collboni va anar alguna vegada a la Zarzuela —sense publicitat mediàtica—, fet que s’evidencia en una de les fotografies que l’ara alcalde té al seu despatx, sobre la seva taula, que inclou una dedicatòria de Felip VI.

Ronda de recepcions al Palauet Albéniz

La ronda de recepcions amb el rei l’obrirà, a les 11 h, el comitè executiu de Seat i a les 13 h el monarca es reunirà amb Grant Dalton, el CEO d’Emirates Teeam New Zealand i la Copa Amèrica de vela, que se celebrarà a Barcelona. D’altra banda, ja a la tarda, a les 19 h, arribarà el torn de la recepció en audiència per a diversos equips espanyols que participaran en el Campionat del Món de Fukuoka 2023: seran l’equip espanyol de natació artística i els equips espanyols, masculí i femení, de waterpolo. Més tard, el rei Felip VI i la reina Letícia es traslladaran al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per presidir l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis La Vanguardia.