El vincle del Mobile World Congress amb Barcelona és ja indiscutible per al 2024 i aquest divendres s’ha tornat a escenificar durant una trobada de l’alcalde Jaume Collboni amb el director general de GSMA, John Hoffman. El reponsable del Mobile ha assegurat que “Barcelona sempre serà la seu” de l’esdeveniment i creu “més enllà de la setmana de congrés”, l’objectiu és “crear un llegat” que vagi més enllà de l’esdeveniment.

Durant una compareixença al Saló de Cent, Hoffman ha donat a conèixer les xifres definitives de l’edició del 2023: un impacte econòmic per a la ciutat de 461 milions d’euros. La xifra que va més enllà de les estimacions inicials, que eren de 350 milions. A més, afirma que es van crear 9.100 llocs de feina a temps parcial. Segons Hoffmann, l’impacte del Mobile a Barcelona des de que va aterrar a la ciutat el 2006 ha estat de 5.800 milions d’euros.

La darrera edició del MWC va aplegar 88.500 congressistes a la ciutat, (un 64 % més que el 2022) provinents de més de 200 països. Va ser la primera edició a ple rendiment després de la pandèmia, que va obligar a suspendre el congrés i a modificar-ne el format els anys posteriors.

Contracte fins al 2030

El Mobile del 2024 se celebrarà entre el 26 i el 29 de febrer de l’any vinent i segons Hoffman, tot fa preveure que se superaran les expectatives.

El Mobile World Congress va aterrar a Barcelona l’any 2006 i des d’aleshores ha anat creixent en nombre d’expositors i congressistes. La ciutat acollirà l’esdeveniment fins al 2030. El contracte s’havia d’acabar el 2024, però el juny de l’any passat el Consell d’Administració de la GSMA va decidir ampliar-lo.