La Comissió de Presidència ha decidit mantenir la cessió del Palauet Albéniz a la família reial. JxC només ha aconseguit el suport d’ERC per demanar-ne la revocació, el canvi de nom dels carrers que ara tenen noms monàrquics i canvis en el protocol perquè l’Ajuntament no assisteixi als actes convocats per Felip VI. Els grups de govern han tornat a votar per separat (BComú s’ha abstingut i el PSC ha votat “no”), mentre que Cs, el PP i Valls han votat en bloc en contra.

La petició de Junts per Catalunya arriba després de la visita de la família reial a Barcelona pel lliurament dels Premis Princesa de Girona, que van generar malestar entre els sectors independentistes. Elsa Artadi (JxC) ha recordat que l’alcaldessa s’ha posat al costat de “la denúncia de la repressió i els presos polítics”, però li ha demanat “que sigui conseqüent i vagi més enllà”.

Des de BComú Jordi Martí ha avisat que el plantejament “de maximalismes” de JxC “no és la manera”. També ha dit que “ja fa temps que s’està reconduint l’ús del Palauet Albéniz cap a usos més ciutadans”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde socialista Albert Batlle ha lamentat la posició de Junts per Catalunya: “Qui els ha vist”. Artadi ha respost a Batlle: “A mi el que em sorprèn és que el PSC hagi abandonat el republicanisme”.