L’exalcaldessa de Barcelona i presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, ha insistit a l’alcalde, Jaume Collboni, que els comuns no aprovaran el pressupost municipal sense teixir abans un pacte de govern en clau progressista. En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, Colau ha dit que “no parlarem de pressupost si no va acompanyat d’un acord de mandat”. De fet, en aquest sentit, la líder dels comuns ha recordat que la seva aposta és una entesa entre BComú, el PSC i ERC (que sumaria 24 regidors, tres més que la majoria absoluta del Plenari). “Esquerra està oberta a parlar-ne”, ha dit l’exalcaldessa.

No votarem un pressupost perquè després el PSC faci acords amb Junts per destrossar la nostra obra de govern”
Ada Colau, presidenta del Grup Municipal de BComú

“Tothom haurà de fer concessions”

Les negociacions per a l’eventual acord d’esquerres —Colau ha instat Collboni a ser qui les lideri— arribaran després que el nou govern municipal socialista hagi desfet algunes de les obres del govern anterior (dels comuns amb el PSC, precisament): per exemple, la reversió de l’urbanisme tàctic del carrer de Pelai i la represa de l’agermanament amb Tel-Aviv.

En preguntar-li si aquestes decisions allunyen la possibilitat d’assolir un acord entre el PSC i BComú, Colau ha admès que la negociació d’un acord de govern comportarà que “tothom haurà de fer concessions” i que les converses entre els partits han de servir per trobar punts de consens i prioritat. L’exalcaldessa ha assegurat no penedir-se d’haver investit Jaume Collboni “per evitar que Convergència es rearmés” a Barcelona.

Un alcalde insegur i sense projecte

En l’entrevista al ‘bàsics’, Colau també ha valorat els primers mesos de Jaume Collboni com a alcalde de la ciutat. Ha lamentat “una acció erràtica i més simbòlica que substantiva” d’un executiu “en molta minoria” i ha acusat l’alcalde Collboni de demostrar “una manca de lideratge i inseguretat”. La líder dels comuns ha carregat contra l’executiu del PSC per “no tenir model propi de ciutat” i, per això, Colau ha demanat a Collboni que “estigui a l’altura” i li ha llançat un avís per ser alcalde:

No n’hi ha prou amb ocupar la cadira, calen visió de futur i idees”
Ada Colau, presidenta del Grup Municipal de BComú