El líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias, s’ha ofert a l’alcalde, Jaume Collboni, per evitar que els comuns d’Ada Colau tornin al govern municipal. L’exalcalde creu que la sentència que obliga a desmuntar el carrer de Consell de Cent “inhabilita Colau, Janet Sanz i els comuns per dirigir la ciutat”. En aquest sentit, Trias ha instat Collboni a decidir si vol “governar des de la prepotència o des del diàleg i l’entesa”.

Jo els vaig oferir [al PSC] anar amb mi i no han volgut. Si ara tenen dificultats, que parlin amb nosaltres, però la manera d’actuar de Colau ha quedat en dubte”
Xavier Trias, president del Grup Municipal de Trias per Barcelona

“No tanco la porta a res”

L’oferiment de Trias deixa la porta oberta tant a pactes puntuals com a un eventual acord de govern. “No tanco la porta a res, falta que els altres vulguin”, ha afirmat l’exalcalde. El líder de Trias per Barcelona està convençut que Collboni vol governar amb els comuns, però ha afegit: “Si vol la nostra col·laboració, que ens truqui i seiem; i si no la vol, no passa res, farem oposició”.

Trias ha recordat que abans de la investidura ja va oferir un pacte al PSC, que Collboni va rebutjar. Els 11 regidors de TriasxBCN i els 10 del PSC (que governa en minoria) sumats arriben als 21 vots justos de la majoria absoluta. El govern de Collboni ha expressat darrerament que el pacte prioritari d’aquest trimestre és el pressupost davant l’exigència de Colau de negociar alhora els comptes i un acord de govern.

No li han trucat pel pressupost

En roda de premsa a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha assegurat que l’alcalde no li ha trucat encara per parlar del pressupost del 2024, tot i que el govern ha explicat que ha obert converses formals. Trias sí que ha revelat una trobada entre Ramon Tremosa (TriasxBCN) i el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, en què diu que no es va abordar el pressupost.