Aquesta setmana es constitueixen els plens dels 10 districtes de Barcelona i, en el cas del de Sant Martí, la sessió d’aquest dimarts a la tarda ha estat molt tensa. El motiu: l’escridassada al conseller de Vox, Manuel Martínez. Cada vegada que intentava intervenir, un grup de persones del públic l’interrompien i cridaven consignes antifeixistes. Després de diversos intents per calmar la situació, el regidor del districte, David Escudé, va decidir interrompre la sessió durant 5 minuts.

Escudé: “Tothom s’ha de poder expressar”

Escudé, es va adreçar directament al públic contrari a la presència del regidor d’extrema dreta i els va demanar que deixessin que tothom “s’expressés”, però la situació no va millorar. En un vídeo publicat a les xarxes socials, Vox ha acusat Escudé de “titllar-los de victimistes”. El líder de la formació, Gonzalo de Oro Pulido, ha demanat a Collboni que “pari això abans que hi hagi una desgràcia”.

En una piluada, la consellera d’ERC a Sant Martí, Lourdes Arrando ha acusat el regidor de Vox d'”amenaçar” la resta d’integrants del ple i d'”enfrontar-se al veïnat”.

Durant la sessió, el popular Víctor Martí va ser escollit president del Ple del districte, amb els vots de tots els grups menys el del conseller de Vox i un vot en blanc.