La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha explicat que el govern municipal ha obert converses formals amb l’oposició per al pressupost de l’any que ve i ha replicat a la líder dels comuns, Ada Colau, que la prioritat per aquest trimestre és aquest acord. En una entrevista a betevé, Colau va demanar que la negociació pels comptes vagi en paral·lel a la d’un pacte de govern.

Bonet, però, ha respost a l’exalcaldessa que “no podem fer dues negociacions en paral·lel” i que el govern municipal dedicarà “tots els esforços al que sí o sí hem de treure aquest trimestre, que són els millors pressupostos possibles”. D’aquesta manera, el govern de Jaume Collboni refreda l’exigència dels comuns de negociar governs i pressupostos alhora, com va reivindicar Colau a betevé.

Estem dedicant tots els esforços al pressupost; no podem fer dues negociacions en paral·lel i estem entomant la que toca per calendari”
Laia Bonet, primera tinenta d’alcaldia

Els comuns admeten “converses informals”

En una roda de premsa prèvia a l’Ajuntament, el portaveu de Barcelona en Comú, Jordi Martí Grau, ha explicat que hi ha “converses informals” amb el PSC sobre un eventual acord de govern però que l’executiu de Collboni “no ha fet el primer pas”. Martí ha insistit en la reclamació que Colau va fer a betevé de vincular pressupostos amb un pacte de govern.

“No hi ha pressupost sense acord de govern”, ha sentenciat el portaveu dels comuns, que ha apressat Collboni a “treballar seriosament” per a un acord d’esquerres. Martí no ha volgut posar dates per assolir un pacte de govern, però ha recordat que a mitjans d’octubre comença el tràmit pressupostari amb les ordenances fiscals.