La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha retret a l’alcaldessa, Ada Colau, i al primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que hagin estat “absents” de la ciutat durant l’estiu en els moments “més conflictius”. “El govern ha tirat la tovallola abans de les eleccions municipals”, ha dit Mejías, que creu que l’equip de Colau “dona per perdut el govern de la ciutat” i que posa de manifest el desinterès pels problemes de Barcelona.

Mejías ha reclamat, de nou, que l’alcaldessa retiri el llaç groc de la façana de l’Ajuntament, i ha acusat Colau d’avivar el conflicte amb aquests símbols perquè “se situa al costat dels independentistes”. La dirigent de Cs creu que “no és democràtic” posar llaços grocs a l’espai públic perquè “no representen més de la meitat dels barcelonins”.

La líder municipal de Cs ha anunciat que reclamaran un balanç del pla de xoc de Ciutat Vella aquest estiu, dotat amb cinc milions d’euros. Mejías creu que els conflictes al districte continuen i que s’ha demostrat que el pla ha estat “insuficient i ineficaç”. També considera que la campanya de promoció que es va estrenar durant l’últim Mobile World Congress no ha tingut efectes perquè “Barcelona ha perdut reputació internacional”.