L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït en un missatge publicat a Facebook la feina del líder dels comuns a Catalunya i secretari general de Podem Catalunya, Xavier Domènech, després que hagi anunciat que deixa la política. Colau diu que és un gran exemple del que significa per a la gent comuna passar a fer política institucional. Però ha anat més enllà i ha assegurat que entén la seva decisió perquè ella també s’ha plantejat deixar la política “en més d’una ocasió el darrer any”, que ha estat “especialment dur”.

I en culpa el sistema polític actual: “Una política que no ens agrada i que volem canviar […]. Una política mediàtica, de ‘fake news’, de la lluita partidista que oblida els grans objectius i dificulta els consensos. Una política de ritmes frenètics incompatibles amb la criança i la cura de les persones”. Això, diu Colau en l’escrit, fa que ella i molts companys seus s’hagin plantejat plegar.

Malgrat això, afegeix Colau, “de moment” resisteix “per responsabilitat” i perquè estima la ciutat i “és un honor treballar per ella”. Reconeix, però, que “hi hauria d’haver límits” perquè si no és així “només es dedicaran a la política homes rics, sense escrúpols, corruptes i sense responsabilitats familiars”.

I ho rubrica assegurant que aquestes reflexions no són un símbol de debilitat, sinó que “denunciar una política que fa miques les persones” reivindica la seva “humanitat”.