Els líders de tots els partits amb representació a l’Ajuntament han participat aquest dimecres en un debat organitzat per Ràdio 4 (RNE). Hi eren tots excepte, l’alcaldessa, Ada Colau, que ha estat substituïda pel regidor Agustí Colom (BComú). El primer debat del curs polític ha estat marcat pel clima preelectoral i ha deixat entreveure les incògnites que encara hi ha sobre qui serà i qui no serà candidat a les municipals del maig del 2019.

Després que l’alcaldessa expliqués al seu Facebook que s’ha plantejat deixar la política durant l’últim any, a Colom se li ha preguntat si Colau seria candidata. “És una pregunta que li heu de fer a ella, però tot apunta que sí”, ha afirmat. La mateixa alcaldessa s’ha refermat avui en la intenció d’optar a la reelecció en una entrevista a TV3.

Elogis de Munté a Mascarell

En el sector independentista, Alfred Bosch (ERC) i Maria Rovira (CUP) han rebutjat, de nou, la idea d’una llista unitària independentista. La candidata del PDeCAT, Neus Munté, ha defensat una llista transversal i ha elogiat Ferran Mascarell, un dels noms que es postulen per encapçalar-la. “És una persona molt vàlida que ha treballat intensament el projecte de Barcelona i té cabuda en un projecte d’aquestes característiques”, ha valorat.

En canvi, Alfred Bosch ha dit que ERC ja té un equip consolidat i un candidat, i que estan disposats a “exercir d’alternativa” a Colau amb “un projecte sòlid”. La cupaire Maria Rovira ha afirmat que la formació anticapitalista té un projecte molt concret per lluitar contra les desigualtats que no coincideix amb cap altre partit. El regidor Gerard Ardanuy (Demòcrates), ha defensat unes primàries obertes, com les que ha impulsat Jordi Graupera, perquè la ciutadania triï “el millor lideratge”.

Tot esperant Manuel Valls

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit que Barcelona necessita un canvi i que una candidatura de Manuel Valls, que encara s’està pensant si accepta l’oferta que li va fer Albert Rivera, pot ser “molt atractiva per a molt bona part de la societat civil”. Mejías no ha concretat si serà la número dos de Valls. “Està molt obert tot”, ha dit.

Collboni es reivindica

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha volgut tallar d’arrel els rumors que apunten a un possible relleu com a candidat. “La militància ja va parlar fa uns mesos i em va donar suport de forma aclaparadora”, ha recordat Collboni, que ha afegit: “Seré el candidat, evidentment”.

En el cas del PP, Alberto Fernández Díaz no ha concretat si farà el pas i tornarà a ser el cap de llista dels populars per cinquena vegada consecutiva. “En política no es tracta de desitjos sinó de compromisos”, ha dit Fernández Díaz, que ha assegurat que el seu equip continuarà treballant “amb tota la intensitat i compromís per Barcelona”.