L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat avui que no estarà present a la manifestació de la Diada de l’11 de setembre organitzada per ANC i Òmnium perquè “no se sent cridada a participar-hi”, ja que creu que és una mobilització “independentista i que defensa la via unilateral”. Malgrat això, ha afegit que sí que estarà a tots els actes oficials de la jornada. L’alcaldessa ha tornat a denunciar que falten Mossos d’Esquadra a la ciutat i ha demanat que s’augmenti la presència d’agents per millorar la seguretat a Ciutat Vella. Sobre la polèmica dels llaços grocs, ha demanat a la gent que no en pengi a boscos i parcs per l’impacte ambiental i ha acusat Ciutadans “d’incendiar els carrers”.

Present als actes oficials, però no a la manifestació

Colau ha detallat que el proper 11 de setembre estarà present a l’ofrena al monument de Rafael Casanova i a tots els actes oficials de la jornada organitzats per l’Ajuntament i la Generalitat. En canvi, no vol ser a la manifestació organitzada per les entitats sobiranistes. Ha afegit que l’Ajuntament col·laborarà amb els organitzadors de la marxa, que considera legítima, però ha puntualitzat que no hi serà present perquè “és clarament independentista i defensa la via unilateral” a la qual ella és contrària.

Crida a no penjar llaços grocs a parcs i boscos

Preguntada per la “tardor calenta” en l’àmbit polític, l’alcaldessa ha assegurat que “és normal i legítim” que hi hagi manifestacions al voltant de dates com l’11-S o l’1-O, però també ha demanat als responsables polítics que “abandonin el llenguatge bèl·lic”.

Pel que fa a la presència de llaços grocs a l’espai públic, Colau també ha fet un crida a la “calma, la responsabilitat i aplicar el sentit comú”  i ha acusat Ciutadans d'”incendiar els carrers”. També ha demanat a la gent que penja llaços que no “ompli de plàstic els parcs i els boscos” per l’impacte ambiental que té.

Reforçar la presència policial a Ciutat Vella

En l’àmbit de la seguretat, l’alcaldessa s’ha volgut sumar a la crida dels veïns de Ciutat Vella per reforçar la seguretat. Ha afegit que calen més agents de la policia catalana la ciutat i ha conclòs que “mentre no arriben s’han de posar hores extres o reubicar dispositius”.

Li pugen el lloguer a l’alcaldessa

En un àmbit més personal, l’alcaldessa ha explicat que li han apujat 300 euros el lloguer del pis. I ha reiterat la demanda al president del Govern espanyol a regular el sector i frenar l’increment dels preus del lloguer.