Manuel Valls

L’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, s’apropa a Barcelona en ple debat sobre quins seran els candidats a l’alcaldia de la ciutat en les eleccions municipals del 2019. L’escola de negocis Esade ha fitxat el polític per impartir classes al Grau en Dret per al curs 2018-2019, concretament, per dirigir l’assignatura Processos migratoris i geografia urbana.

En un comunicat, Valls assenyala que a les aules “tractarà el repte de la immigració a Europa, la seva resposta i com afecta els models de ciutat”. Des del seu compte de Twitter, s’ha mostrat il·lusionat per afrontar aquest nou repte.

El degà de l’escola, Eduardo Berché, ha afirmat que la incorporació de Valls permetrà als estudiants “conèixer la visió d’una persona que ha estat a la primera línia de la política internacional”. Valls és llicenciat en Història per la Universitat de Tolbiac (París 1), va ser alcalde d’Évry, ministre de l’Interior (2012-2013) i primer ministre de França (2014-2016).

La notícia arriba quan falten només vuit mesos per als comicis i després que el president de Ciutadans, Albert Rivera, oferís a Valls ser el candidat de Cs a Barcelona.