Beca Raül Romeva. Aquesta és la iniciativa que estudia impulsar la Taula per la Democràcia de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Eva Comas, professora de la universitat i membre de la Taula per la Democràcia FCRI, ha anunciat que “hi estan treballant” i esperen que “totes les parts ho puguin fer possible”. La seva intenció és que s’estableixi per a un dels tres màsters que s’ofereixen sobre relacions internacionals i que estigui vinculada a la “defensa no violenta dels drets civils i polítics”. De moment encara s’està negociant amb la facultat.

En la taula rodona, moderada per la professora i periodista Montse Arbós, també hi han intervingut Albert Caramés (Institut Internacional per l’Acció No-violenta), Antoni Soler (president de FundiPau) i l’estudiant Joan Tardà. Tots tres han reivindicat la “resistència no-violenta i la desobediència legítima davant d’un estat que actua d’aquesta manera”.

Ha conclòs l’acte Diana Riba, dona del conseller destituït pel 155, que ha agraït a la facultat fer possible l’acte. Riba ha llegit “una carta del Raül escrita a Estremera, a 700 quilòmetres d’aquí”. Romeva ha defensat que és a la presó “per fer política i no defugir cap debat, no com els que ens hi han tancat”, i ha titllat el seu empresonament i el dels seus companys com “una situació profundament injusta”. També ha instat tothom a fer costat als professors acusats de delictes d’odi.

Ha acabat la carta exposant que “sempre cal preferir l’ús de la raó a l’ús de la força”: “El moment polític que vivim ens obliga a fer nostre aquest aprenentatge. Tota transformació requereix aquesta acció i, tot i les conseqüències que pot portar, no ens en penedim. Reivindiquem-nos cada dia!”.