Alcem-nos justifica la manifestació durant l’1 de maig per les retallades i prohibicions  contínues per part del Tribunal Constitucional de diverses lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. Entre aquestes normes hi ha la llei contra la pobresa energètica, la llei contra els desnonaments, la d’emergència social, la d’igualtat entre homes i dones o la d’impostos als habitatges buits.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha reivindicat que “és la República Catalana la que ens garantirà aquests drets socials, fer polítiques de mercat de treball ambicioses, la que ens permetrà tenir un estat del benestar i un mercat de treball dignes”. En aquest sentit, el portaveu de l’Intersindical CSC ha afegit que “cal dur la república als centres de treball” i fer-ho amb “un sindicalisme compromès que se sumi a l’evolució social i política que ha fet el país” envers la república.

La mobilització ha iniciat el recorregut a la plaça d’Urquinaona a dos quarts de sis de la tarda i ha enfilat la via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on ha acabat el recorregut amb diferents parlaments.

Marxa de la dignitat des de la plaça de la Universitat

Una estona més tard de les sis de la tarda ha començat a la plaça de la Universitat la Marxa per la Dignitat. Més d’un miler de manifestants han protestat contra els estralls de la crisi i la precarietat laboral i han reclamat un sou mínim de 1.200 € i una renda bàsica. També han demanat que es reverteixin les retallades en sanitat, educació i pensions i que es garanteixin els subministraments bàsics, com l’aigua i l’electricitat. Durant la protesta s’han defensat els drets dels immigrants que, asseguren, que la Llei d’estrangeria no els reconeix. En la marxa també s’ha denunciat la repressió contra els presos polítics i la llei mordassa. La CUP, Catalunya en Comú – Podem i els immigrants tancats a l’Escola la Massana són alguns dels col·lectius que s’hi han adherit.

Dos detinguts a la manifestació de la CGT

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones al final de la la manifestació convocada per la CGT a Barcelona. Segons el sindicat, un dels arrestats és el secretari general de l’organització al Baix Llobregat. La detenció s’ha fet al final de la marxa a la zona de Pla de Palau. La policia ha portat els dos arrestats a la comissaria de les Corts i demà al matí passaran a disposició del jutge.