L’acte ‘Free Bassa’ ha reunit diversos dirigents d’ERC que han aprofitat la concentració per denunciar la situació dels polítics empresonats i a l’estranger. Pere Aragonès, adjunt a la Presidència d’ERC, ha explicat que han sortit al carrer per defensar els drets laborals, però també els drets civils, polítics i la llibertat d’expressió: “Avui la persecució sobre aquests drets està afectant a l’independentisme, però també afectarà a moviments sindicals.”

També han reivindicat la figura de Dolors Bassa. De fet, Bassa ha fet pública una carta des de la presó en què adverteix que la democràcia i l’estat de dret estan en perill a Catalunya i a Espanya, i on fa una crida a lluitar contra la precarietat i per la igualtat i el treball digne.

Homenatge a Francesc Layret

L’acte ha tingut lloc davant el monument a Francesc Layret. Va néixer a Barcelona l’any 1880 i se’l recorda per la seva tasca com a polític, advocat i defensor del moviment obrer. El van assassinar el 1920. Un jove el va assaltar i li va disparar set vegades.