La María José és veïna del Fort Pienc i recorda que “l’Estació del Nord sempre ha estat una mica conflictiva” i afegeix: “El que passa és que la zona de la plaça del Fort Pienc fins a Marina ha empitjorat molt”. De fet, la María José assegura que les últimes setmanes s’ha instal·lat una alarma a casa seva perquè “han entrat a molts pisos”.

Ella i altres veïns d’aquest barri de l’Eixample atribueixen l’increment de la inseguretat a l’obertura d’un centre de dia per a joves migrats que estan en situació de vulnerabilitat. Asseguren que hi ha moments del dia en què s’acumulen moltes persones al voltant del centre per consumir estupefaents i és aleshores quan s’agreuja la situació. Diuen que intimiden gent gran i joves per sostreure’ls diners o els telèfons mòbils.

El PDeCAT demana un pla de xoc

Per evitar que la situació es perpetuï i frenar “l’expulsió dels veïns”, el PDeCAT durà al ple del districte d’aquest maig una proposta perquè el govern municipal faci un pla de xoc per al Fort Pienc. La regidora Francina Vila ha demanat a l’executiu “que faci una diagnosi del que està passant a l’espai públic i que posi solucions sobre la taula”.

Una de les solucions que planteja el PDeCAT té a veure amb augmentar la presència de Guàrdia Urbana de proximitat al barri “perquè hi posi un cert ordre”. Fonts municipals, però, han explicat a betevé que darrerament tant la Urbana com els Mossos d’Esquadra ja han reforçat la tasca de patrullatge a la zona. Pel PDeCAT, la situació del Fort Pienc s’explica per “la inacció des de l’inici del mandat” de l’equip d’Ada Colau.