El regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, ha explicat que amb aquesta tarifa, la fixa, es volen aconseguir “factures ajustades al consum” perquè Barcelona Energia “no vol obtenir beneficis”. La intenció és tenir comptadors intel·ligents per adaptar la tarifa de manera que pagui més qui més electricitat consumeixi i que qui estalviï més, no pagui tant. Tenint en compte quanta gent viu a cada llar es volen afavorir les famílies nombroses i també les persones que viuen soles que, segons Badia, ara paguen costos fixos elevats.

A banda d’aquesta tarifa, n’hi haurà una altra, la solar, amb bonificacions per als particulars que tinguin plaques per a autoconsum i que venguin l’excedent a l’empresa municipal. A més, hi haurà dues tarifes més, una de variable segons el preu del mercat hora a hora, i una altra per als productors que no comprin electricitat a l’operador municipal. Badia ha explicat que es vol avançar també en una tarifació social.

L’Ajuntament renuncia a 1.000 contractes d’electricitat

Amb la posada en marxa de Barcelona Energia, el consistori passarà a autoabastir els equipaments i edificis municipals, així com l’enllumenat públic. Amb aquesta operació, l’Ajuntament calcula que a partir de l’estiu dirà adeu a un miler de contractes i que s’estalviarà mig milió d’euros en la factura de la llum, que ara puja a 34 M €. La nova empresa pública d’energia es va aprovar en el ple del març del 2017 amb els vots a favor de tots els partits i l’única abstenció del PP.