El diputat de Junts per Catalunya al Parlament Toni Morral ha explicat que vivim “un moment de regressió amb sentències com les recents pel que fa al grup de La Manada” i en referència als “presos polítics”.

L’adjunt a la Presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha reivindicat la mobilització de l’1 de maig per tal de defensar els drets socials i ha aprofitat per “demanar la llibertat de les persones empresonades, entre elles una gran sindicalista: Dolors Bassa”.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha fet referència a l’absència de Ciutadans per assegurar que “no estan aquí perquè són de dretes”, de la mateixa manera que “tampoc no van participar en les manifestacions del 8 de març en defensa de les dones”. Iceta ha continuat dient que la formació taronja “vol ser el recanvi de dretes per canviar el PP”.

Per la seva banda, el secretari general de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha parlat del protagonisme de la dona en la manifestació d’aquest any. Domènech ha explicat que “les dones segueixen patint una bretxa salarial del 24 %” i ha afegit que fins i tot “les jubilades cobren 430 euros menys que els jubilats”.