Artadi és una dona capacitada abastament i li auguro un llarg recorregut polític, sigui o no sigui ara aspirant a la presidència. Ella sap que té tot el meu suport“, afirma Jordi Sànchez en una entrevista per escrit a l’Agència Catalana de Notícies.

El pla D de Junts per Catalunya guanya força, després que el Tribunal Constitucional admetés a tràmit, la setmana passada, el recurs del Govern espanyol contra la investidura de Puigdemont. Eduard Pujol, portaveu adjunt de JxC, va afirmar que no forçaran “cap situació de desobediència, perquè seria alimentar encara més el conflicte en la mala direcció”.

En aquesta línia, Sànchez apunta que “quan arribi el moment, el president Puigdemont ja comunicarà la decisió“, en referència a proposar un altre candidat a la investidura. “Contràriament a la imatge que alguns volen construir de Puigdemont, és molt responsable i sap des del primer minut quin és el mandat i la força del 21-D. No la malbaratarà“, conclou el seu número dos.

Sànchez no vol eleccions

Unes eleccions no ens aportaran res de nou que ara no disposem ni puguem fer”, afirma Sànchez. Els darrers dies s’han multiplicat les veus que insten a formar govern per evitar haver de repetir els comicis. Oriol Junqueras, en una entrevista des de la presó d’Estremera, va afirmar la setmana passada que tots els empresonats coincidien en aquesta necessitat.

“Per nosaltres no quedarà”, assegura Jordi Sànchez, que deixa clar que “si  no ho hem fet fins ara no és perquè no hàgim volgut, sinó perquè no ens han deixat. Fins en quatre ocasions els poders de l’Estat espanyol ens han impedit fer govern i aixecar el 155″, conclou.

Reunió de JxC a Berlín dissabte

Dissabte es podria començar a concretar l’estratègia del bloc sobiranista per a les properes setmanes. Carles Puigdemont ha convocat els diputats de Junts per Catalunya a una reunió a Berlín, la segona que fa en un mes, i s’espera que hi defineixi els passos a fer a partir d’ara.

Des d’Esquerra, l’adjunt a la presidència, Pere Aragonès, confia que la setmana que ve es pugui celebrar un ple d’investidura. Insisteix que qui ha de proposar el candidat és Junts per Catalunya, i que els republicans no hi posaran cap trava. “Si la proposta és Elsa Artadi, per nosaltres no hi haurà cap problema. És una persona amb una gran capacitat de treball i moltes qualitats”, ha afirmat Aragonès.

 

L’ANC obre una consulta interna sobre la investidura

En previsió que la investidura pugui desencallar-se en els propers dies, l’Assemblea Nacional Catalana ha obert una consulta interna telemàtica per fixar quin posicionament pren l’entitat. Es preguntarà als socis amb dret a vot si acceptarien un govern alternatiu, en cas que els partits independentistes renunciïn a investir Puigdemont, o bé si prefereixen repetir les eleccions “fins que se n’accepti el resultat, rebutjant les imposicions de l’Estat espanyol”.