superilla eixample

(ACN/redacció) L’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona a l’època de Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, ha presentat aquest divendres als jutjats una querella contra l’alcaldessa, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, per un delicte urbanístic i un de malversació per la superilla de l’Eixample. L’escrit, de 27 pàgines, avançat per ‘El Periódico’ i al qual ha tingut accés l’ACN, també està signat pels advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas.

La querella arriba al cap de pocs dies que la fiscalia arxivés les denúncies interposades pels mateixos querellants i la plataforma Salvem Barcelona. Acebillo va ser una de les personalitats que van participar en l’acte de suport al candidat d’ERC, Ernest Maragall, aquest dimecres de cara a les eleccions del 28-M.

Demanen paralitzar cautelarment les obres a l’Eixample

Els denunciants reclamen la paralització cautelar de les obres per “evitar la plena consumació” dels delictes que consideren que es puguin estar cometent i els perjudicis que es poden causar i que xifren en més de 100 milions d’euros. Recalquen que es tracta “d’una infracció normativa manifesta de la Llei de sòl que pot tenir efectes devastadors“, tant per a particulars com per a comerços en general, i, fins i tot, generar “problemes d’accessibilitat als propis domicilis de serveis bàsics”.

A parer seu, també afecta l’erari públic, “perquè només el concepte d’arrencament de l’asfalt i l’eventual reposició” suposaria unes despeses de 100 milions d’euros.

La querella també es dirigeix, de forma general, contra tots els membres de la Comissió de Govern de l’Ajuntament que van votar a favor de l’aprovació definitiva dels projectes executius de reurbanització vinculats amb els eixos verds de l’Eixample a la sessió del 26 de maig del 2022, llevat que haguessin efectuat reserva en emetre el seu vot sobre la legalitat dels acords. En aquest aspecte, s’hi afegeixen els funcionaris que hagin informat favorablement amb informes tècnics sobre les superilles.

“Canvi radical a la vialitat i al sistema de mobilitat”

L’escrit afegeix que s’està promovent “un canvi radical a la vialitat i al sistema de mobilitat” al centre de la capital catalana, “eliminant per la via de fet la circulació de vehicles als carrers afectats”.