La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha celebrat l’arxivament de la causa contra la superilla de l’Eixample, després que la Fiscalia de Barcelona obrís una investigació arran d’una denúncia del col·lectiu Salvem Barcelona, que denunciava un possible delicte contra l’ordenació territorial. “La fiscalia avala jurídicament que les obres són necessàries i bones per a la gent“, ha dit Janet Sanz en una compareixença aquest divendres al migdia.

Sanz ha lamentat que hi hagi certs “lobbies” que tractin d’obstaculitzar projectes com el de la superilla de l’Eixample amb denúncies i querelles. “Totes les denúncies que hi ha hagut els darrers mesos de determinats ‘lobbies’, amb interessos concrets, han utilitzat el sistema judicial per aturar les obres i han generat una ombra de dubtes que hi havia delictes penals“.

En aquest sentit, Sanz aplaudeix que hi hagi “cada cop més veus” que defensen que el projecte SuperillaBarcelona és “un model bo” per a la ciutat, amb actuacions que van més enllà de l’Eixample, com la reforma de la via Laietana, la de l’avinguda Meridiana, el tramvia per la Diagonal o la superilla de Sant Antoni, entre d’altres. Destaca que és un “model avalat internacionalment per Nacions Unides“.

Un “intent de fracàs” dels “lobbies”

Una de les puntualitzacions que feia Salvem Barcelona era que, abans d’engegar les obres, calia modificar el Pla General Metropolità, una gestió que Sanz ha volgut recordar que no és pas necessària en aquest cas: “Quan es va decidir canviar tota l’avinguda de Gaudí o el Portal de l’Àngel, no es van fer modificacions d’aquest pla”.

Minuts abans, Sanz ha reaccionat en una piulada a Twitter, en què ha opinat que el fet que s’arxivi la causa no és més que un “intent fracassat dels ‘lobbies’” i ha afegit que el projecte SuperillaBarcelona no s’atura malgrat causes judicials com aquestes i els obstacles que puguin presentar-se.