resultats eleccions generals 2023 sant andreu
Foto: Lídia Rebollar

S’engega l’engranatge per fer el canvi de nom del barri de Sant Andreu i afegir-hi de Palomar, tal com demanaven fa temps veïns i entitats de la zona. Al consell plenari del districte celebrat aquest dijous, 2 de març, s’ha aprovat per unanimitat, a proposta de Junts per Catalunya, recuperar el nom de l’antic poble i tornar-se a dir Sant Andreu de Palomar.

El districte de Sant Andreu ja ha iniciat converses amb altres serveis municipals per assessorar-se dels tràmits que s’han de fer. En aquest sentit, la mesura s’emmiralla amb el que ja s’està fent a Horta-Guinardó, que volen canviar el nom del barri de la Teixonera.

El canvi per Sant Andreu de Palomar, un procés llarg

Segons ha explicat la consellera Elvira Juncosa, després d’aprovar-se al consell plenari de districte, ara el següent pas serà elevar la proposta al consell plenari municipal mitjançant un escrit de la regidora de Sant Andreu. “És una camí llarg i feixuc, però tenim els elements per portar-ho a terme”, ha conclòs esperançadora la consellera Juncosa.

L’historiador andreuenc Pau Vinyes, un dels veïns i membre de l’entitat Centre d’Estudis Ignasi Iglésias que des de fa mesos promou la campanya per recuperar el nom històric a les instal·lacions ferroviàries, celebra la mesura. En la mateixa línia, Vinyes considera que el canvi de nom a l’estació del metro i del tren evitaria confusions perquè diferenciaria el nom del barri amb el del districte.