Polèmica amb els suports a Ernest Maragall. El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona va exhibir aquest dimecres en un acte a la Casa Rius el suport d’una cinquantena de personalitats de cara a les eleccions municipals 2023, però cinc dels noms que apareixen a la llista han demanat no ser-hi. És el cas de l’escriptor Jordi Amat; l’advocat i exregidor socialista Ramon García-Bragado; el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro, l’excoordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist i l’investigador de l’Hospital Clínic Elías Campo.

La candidatura assumeix la responsabilitat de la confusió. Fonts dels republicans expliquen que es va mantenir converses amb tota la llista i que se’ls va convidar a l’acte. Segons apunten aquestes mateixes fonts, es va comptar amb el suport d’Amat i García-Bragado perquè van dir que intentarien assistir-hi. En el cas de Guijarro, se’l va afegir a la llista tot i que se sabia que no podia assistir a l’acte perquè no era a Barcelona.

Els motius de les baixes

Amat ha confirmat a betevé que el van convidar a l’acte, però que no se li va dir que formaria part d’una llista de suports al candidat i que, tal com ha avançat el digital ‘Nació’, ha demanat no ser-hi. Morist també ha confirmat a betevé que públicament no dona suport a cap candidatura i que no vol aparèixer a cap llista. Finalment, García-Bragado ha explicat que ha mantingut contactes amb el candidat, amb qui manté una bona relació personal, però que no vol constar en cap llista de suports.

A la llista de personalitats que sí mantenen el suport a Ernest Maragall hi ha el músic Joan Chamorro, l’arquitecta Maria Sisternas, la presidenta de la Fundació Roure, Llum Delàs, i el director general del Barcelona Institute of Science and Technology, Eduard Vallory. També hi ha membres del consell assessor de la candidatura com els consellers Joan Ignasi Elena, Joaquim Nadal i Carles Campuzano.