El recompte final dels vots de les eleccions municipals no ha provocat cap gir en les posicions finals dels partits. El PSC es manté com la segona força a Barcelona amb 10 regidors i Barcelona en Comú continua en tercer lloc, amb nou. El recompte de la Junta Electoral s’ha donat a conèixer aquest divendres, un cop s’han revisat totes les actes dels col·legis electorals. Segons aquest recompte, el resultat final és que el PSC ha obtingut 131.923 vots, mentre que Barcelona en Comú s’ha quedat amb 131.581 suports. Per tant, la distància entre segons i tercers s’ha eixamplat de 141 vots a 342 vots.

Document de l’escrutini definitu de la Junta Electoral de Barcelona

El fet que el marge de vots entre els socialistes i els comuns amb els resultats de l’escrutini de diumenge fossin tan ajustats feia pensar en la possibilitat d’un “sorpasso” de Colau, i que Barcelona en Comú pogués prendre un regidor al PSC i quedés en segona posició. Una situació, però, que finalment no s’ha produït.

Barcelona en Comú estudia demanar un aclariment

Un cop coneguts els resultats definitius, els comuns expliquen que estudiaran si demanen un aclariment a la Junta Electoral de Barcelona sobre aquests. Tenen 24 hores per decidir si recorren o no aquests resultat. En tot cas, aquest procediment no seria una impugnació, i per tant, no afectaria la data de la investidura, prevista per al 17 de juny.

Pugna per 150 vots d’una mesa de Ciutat Vella

Segons han informat fonts dels representants dels partits a betevé, hi ha un ball de xifres per una mesa electoral de Ciutat Vella. En l’acta del dia de les eleccions hi figuren cinc vots per a Barcelona en Comú i 150 per a Ciutadans, fet que fa pensar que es podrien haver invertit les xifres. Per aquest motius, els comuns han reclamat que es revisi aquest resultat.

Alguns representants també han expressat el seu malestar perquè no s’han comprovan tots els vots nuls, sinó només aquells que que tenien oberta alguna incidència el dia de les eleccions per part dels apoderats.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?