Les eleccions municipals 2023 han dibuixat un escenari molt favorable per a Xavier Trias al districte de Sarrià – Sant Gervasi. La candidatura TriasxBCN ha aconseguit el 40,3 % dels vots i s’ha imposat a totes les seccions censals del districte llevat d’una: la 001. És el barri de les Planes, que forma part de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, on ha guanyat Barcelona en Comú.

En aquesta secció censal, la candidatura que encapçala Ada Colau ha aconseguit 174 vots, el 25,63 % del total de vots en aquest punt. Es tracta d’una excepcionalitat, en un districte, el de Sarrià – Sant Gervasi, que ha quedat completament tenyit de color blau turquesa després del 28-M.

Un districte clau per a Trias

Els vots aconseguits per Xavier Trias a Sarrià – Sant Gervasi han estat clau per a la seva victòria electoral, ja que aquest és un dels districtes on més ha crescut la participació en aquestes eleccions. La victòria de Trias al districte ha estat contundent: ha obtingut més del doble de percentatge de vots que la segona força, el PP, mentre que BComú, el partit que ha guanyat la secció censal 001, ha quedat com a quarta força en el general del districte.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?