El president de la Generalitat, Pere Aragonès, demana impulsar un “front democràtic” de les forces sobiranistes i independentistes de cara a les eleccions generals del 23 de juliol per fer front a un possible govern de la dreta i l’extrema dreta. “L’hora és greu i cal defensar Catalunya”, ha dit en una compareixença a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat per valorar els resultats de les eleccions municipals del 28-M.

Aragonès creu que el missatge de la ciutadania en aquests comicis “és clar”. “Ens diuen: us heu d’entendre. I ho hem de fer”. I un primer punt d’entesa han de ser, segons ha dit, els pactes municipals que s’estan gestant aquests dies. “El sobiranisme i l’independentisme podem i ens hem d’entendre als ajuntaments”.

També mà estesa a acords per la “governança” de la Generalitat

El president defensa que cal “un govern i un Parlament més forts per defensar Catalunya amb totes les seves forces”. Argumenta que cal “trobar mecanismes d’estabilitat en la governança del país” i treballar per una presidència del Parlament “que ha de ser independentista”. “Ens han de trobar més forts, units i preparats pels atacs que vindran”, ha argumentat.

Aragonès també hi vol als Comuns

Aragonès està convençut que aquesta entesa serà possible. “Ho hem fet en el passat i ho tornarem a fer ara”, afirma. A més, el president també ha dit que en aquest espai d’acord també hi inclou als comuns, i ha dit que treballarà per establir ponts amb les diferents formacions.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?