Alguns regidors de Barcelona en Comú han engegat una ofensiva a través de les xarxes socials per pressionar Esquerra Republicana per aconseguir un tripartit d’esquerres a Barcelona (amb BComú, ERC i el PSC). És, de fet, l’opció que ha defensat Ada Colau al llarg de la campanya electoral i sobre la qual va insistir el 28-M a la nit, després de conèixer els resultats de les eleccions municipals 2023.

La regidora dels comuns més activa en l’ofensiva contra Esquerra és Janet Sanz, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme en funcions. Ha publicat una cadena de piulades a Twitter recordant que “ERC ha donat suport a les polítiques progressistes d’aquests vuit anys” i, per això, diu, “costa de creure” que ara els republicans d’Ernest Margall “es plantegin governar la ciutat amb la dreta, quan les esquerres sumen 24 regidors”.

Almenys dos altres regidors de BComú també han recordat que el PSC, els comuns i ERC sumen 24 regidors. En aquest sentit, Lucía Martín (regidora d’Habitatge en funcions) assegura que “hi ha una possibilitat clara i real” d’evitar un govern de Xavier Trias: “És a les nostres mans, hem de remar cap aquí”, insisteix.

El regidor de Transició Ecològica en funcions, Eloi Badia, també es mostra incrèdul que “l’electorat d’ERC […] entronitzi Trias”. En una piulada diu que “donar suport a Trias no apropa a la independència, sinó a la barra lliure de fons voltors i els creuers”.