El recompte final dels resultats de les eleccions municipals a la Ciutat de la Justícia ha acabat a quarts de set de la tarda, tot i que encara no n’han transcendit els resultats definitius. Aquest recompte pot ser crucial, ja que només 141 vots separen els resultats de Jaume Collboni —que va quedar segon— i Ada Colau.

Pugna per 150 vots d’una mesa de Ciutat Vella

Segons han informat fonts dels representants dels partits a betevé, hi ha un ball de xifres per una mesa electoral de Ciutat Vella. En l’acta del dia de les eleccions hi figuren cinc vots per a Barcelona en Comú i 150 per a Ciutadans, fet que fa pensar que es van invertir les xifres. Per aquest motius, els comuns han reclamat que es revisi aquest resultat. En aquests moments, la Junta Electoral de Barcelona està deliberant quina serà la resolució final sobre aquesta i altres incidències.

Alguns representants també han expressat el seu malestar perquè no s’han comprovan tots els vots nuls, sinó només aquells que que tenien oberta alguna incidència el dia de les eleccions per part dels apoderats.

Comuns i socialistes, molt pendents de la revisió

En total 20 meses han revisat les actes i els vots declarats nuls dels col·legis. Els encarregats del procés han estat funcionaris i per garantir la transparència durant tot aquest procés, hi ha hagut apoderats dels partits.

Aquest divendres hi ha més representants dels partits que més s’hi juguen, PSC i BComú. Si normalment les formacions polítiques envien un parell d’apoderats per supervisar aquestes tasques, en aquesta ocasió PSC i BComú “han enviat més d’una persona per taula per controlar i els aniran substituint”. Una mostra que tota l’atenció està posada en els resultat final dels comicis.