seccions censals pp barcelona

Els resultats per seccions censals ens permeten posar la lupa i veure, amb detall, què s’ha votat en zones molt concretes de la ciutat. Un cas curiós és del PP, que malgrat ser la cinquena força de l’Ajuntament ha estat la força més votada en dues seccions censals concretes de Barcelona. Quines són? Una es troba al barri del Bon Pastor i, l’altra, a Sant Martí de Provençals.

Gairebé el 20 % dels vots en un punt del Bon Pastor

La secció censal del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, correspon a la 009. Aquí, el PP ha rebut el 19,44 % dels vots (111 en total), percentatge que li ha valgut per ser el més votat en aquests comicis en aquest punt concret de Barcelona, a la frontera amb el municipi de Santa Coloma de Gramenet.

Un de cada tres vots en una illa de cases de Sant Martí

L’altra secció censal on els populars han estat els més votats ha estat a Sant Martí de Provençals, a la secció 108 del districte de Sant Martí. Aquí, però, els resultats han estat molt més bons que a la del Bon Pastor: el PP de Daniel Sirera ha aconseguit 188 vots, el que representa gairebé un de cada tres vots emesos en aquest punt (31,81 %).

Aquesta secció censal correspon al punt situat entre la Gran Via i la rambla de Guipúscoa. Aquí, el PP ha estat la força més votada en les tres últimes eleccions municipals: el 2015, el 2019 i, ara, el 2023. Es tracta d’un indret amb habitatges van ser construïts durant el franquisme per allotjar-hi policies nacionals destinats a la caserna de la Verneda, tal com han explicat sempre veïns de la zona.

Tot i això, la majoria de percentatges de vot alts aconseguits pel PP a Barcelona han estat a seccions censals de les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi, amb molts punts superant el 20 %.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?