L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que a partir del 2 de maig els búnquers del Carmel es tancaran al vespre per evitar-hi les festes il·legals. És una mesura que provoca discrepàncies entre els veïns que viuen als habitatges a tocar d’aquest recinte. Els més crítics denuncien que es restringeix l’accés als veïns i alguns reclamen vigilància policial les 24 hores del dia, mentre que també hi ha qui no confia que sigui la solució per aturar el soroll i l’incivisme.

“Esperem que ens porti tranquil·litat”

Hi ha veïns que consideren el tancament un mal menor si s’aconsegueix posar fi al soroll nocturn que generen les festes il·legals i botellades. “Em sembla bé que tanquin per la nostra tranquil·litat”, assegura la Carmen Ferrer, una veïna que viu just al costat d’un dels accessos a la zona museística.

Una altra veïna, la Núria Arevalo també s’hi mostra partidària: “Esperem que ens porti tranquil·litat”. Ara bé, hi ha certa incredulitat amb el fet que la mesura funcioni: “Poden saltar la tanca”. Però el que més preocupa és que els visitants busquin una altre lloc a la zona quan es trobin el recinte museístic tancat i continuïn les molèsties.

Privatització de l’espai públic

Els més crítics consideren que el tancament no és la solució. Per això, reclamen que el dispositiu de vigilància policial s’hi mantingui les 24 hores del dia i que es multi o sancioni els incívics. “Si hi ha vigilància la gent respecta” tant els de fora com els d’aquí, assegura el Joan Escayuelas.

Hi ha qui lamenta que es tanca l’accés també als veïns i barcelonins. Les xarxes socials s’han omplert de queixes pel que consideren una “privatització de l’espai públic”.