Aquest dilluns, 1 de maig, ha estat el darrer dia en què els búnquers del Carmel han estat oberts al públic 24 hores. A partir d’aquest dimarts, tots els vespres estarà prohibit l’accés al recinte. L’espai tancarà a les 19.30 h a l’estiu i a les 17.30 h en horari d’hivern amb l’objectiu de posar fi a les festes il·legals i botellades que generen tantes molèsties als veïns. Per tant, els turistes i barcelonins que hi van pujar aquest dilluns al vespre han contemplat la darrera posta de sol dins d’aquest emblemàtic espai.

Ja fa temps que l’Ajuntament de Barcelona va plantejar tancar els búnquers, però els treballs es van enllestir la setmana passada. La tanca fa dos metres d’altura i està formada per barres d’acer que envolten tot el recinte museogràfic. Hi ha sis portes d’accés i l’actuació ha tingut un cost de 1.600.000 euros.

El dispositiu policial es manté

La Guàrdia Urbana serà l’encarregada de desallotjar la bateria antiaèria i tancar les portes a les 19.30h. De fet, el dispositiu policial que durant les darreres setmanes ha estat actiu a la zona es mantindrà, tot i que adaptat a la nova realitat de l’espai. Aquesta vigilància continuarà almenys fins a l’octubre.

Rosa Alarcón: “Si en un temps aconseguim governar el turó de la Rovira, podrem plantejar-hi canvis”
La regidora d’Horta-Guinardó considera que cal un període de tancament estricte per plantenjar-hi després una flexibilització enfocada als veïns

Un canvi d’usos

La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha explicat reiteradament el que vol aconseguir el districte és que es faci efectiu un canvi d’usos i que l’espai deixi de tenir un ús recreatiu i de festes il·legals, per ser un espai per a la cultura i la memòria històrica.

Alarcón també va apuntar que no és una mesura inamovible, que caldrà avaluar-la, i que més endavant s’hi podran fer canvis, sobretot per flexibilitzar-hi l’accés als veïns.

Crítiques per la privatització

La mesura ha generat tot tipus d’opinions. Les més crítiques la qüestionen perquè consideren que és una privatització de l’espai públic, però també hi ha veïns que confien que pugui solucionar els problemes de convivència que generen les festes en aquest espai.