Les vorades reaprofitades que tant van indignar a l’abril els veïns del carrer del Quetzal, al barri de la Bordeta, durant les obres de reforma de la via s’han substituït finalment per unes peces noves. L’Ajuntament de Barcelona ha fet retirar els elements antics i, tot i que les feines s’han allargat unes setmanes més del previst, el veïnat ha rebut amb satisfacció la decisió.

El carrer del Quetzal és un vial petit d’uns 200 metres de llargada dividit per la rambla de Badal. Feia dos anys que els veïns demanaven una millora perquè les voreres estaven enfonsades i hi havia perill de caigudes. Els tècnics municipals el van inspeccionar a principis d’any i van certificar el mal estat del carrer. Feia més de 50 anys que el carrer del Quetzal no es reformava i el veïnat es va sentir menystingut per com s’estava fent l’obra. Consideraven que les peces reaprofitades deslluïen el carrer reformat.

La denúncia del veïnat ha derivat en la restitució de les peces de vorada reutilitzades per unes noves. Segons fonts municipals, el reaprofitament de les peces que estan encara en bon estat és habitual quan es tracta d’una actuació de manteniment dels carrers i no d’unes obres de reurbanització. En el cas del carrer de Quetzal aquesta era la idea i així ho havia acordat el districte de Sants-Montjuïc amb l’empresa contractada per fer l’actuació de manteniment emmarcada en el Pla Cuidem.

Finalment però, escoltada la demanda veïnal, el districte ha decidit reemplaçar la totalitat dels panots i per fer-ho ha incrementat el pressupost de l’obra. La millora del vial es va fer durant el març, ha finalitzat a l’abril i ha servit també per asfaltar una altra vegada el carrer. El resultat ara sí satisfà el veïnat i el comerç de la zona.