La primera nit del tancament als búnquers de Carmel, la Guàrdia Urbana ha desallotjat l’espai i ha tancat les portes sense incidents. Però nombrosos grups de turistes han continuat pujant fins al turó de la Rovira amb la intenció de gaudir de la posta de sol i de les vistes privilegiades. En trobar-se l’espai tancat, s’han quedat per la zona. I n’hi ha que fins i tot han anat més enllà: un grup ha escalat la tanca per colar-se a l’interior del recinte.

Multa a dues visitants per saltar la tanca

Molts dels visitants que hi havia a l’interior del recinte quan el dispositiu policial el va desallotjar no sabien que l’espai tancaria al vespre. I els qui van pujar més tard, tampoc no coneixien la mesura. La majoria va optar per quedar-se a l’exterior del recinte.

Però no tothom ha respectat el tancament, un grup d’agosarats ha saltat la tanca i s’hi ha colat a l’interior carregats amb begudes per seguir amb els plans de fer una botellada a l’aire lliure. De fet, la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha detallat que la Guàrdia Urbana ha multat dues persones precisament per això, per saltar a l’interior del recinte.

Unes noies escalen la tanca amb una bossa de begudes

Preocupació entre una part dels veïns

Aquest és un dels temors dels veïns contraris al tancament: “On aniran quan trobin les tanques?”, es preguntava una veïna. Temen que es quedin per la zona i que, per tant, les molèsties no s’acabin. A més a més, alguns denuncien que es tracta d’una privatització de l’espai públic i que “tancar no és bo per a ningú”. Pels veïns dels carrers més propers, però, “la mesura està molt bé perquè necessitem descans”, deia un altre veí.

De fet, poca estona després que es tanqués el turó, el Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha denunciat a les xarxes socials que molts turistes s’havien instal·lat fora de les tanques per veure igualment la posta de sol: “Gran èxit”, ironitzaven a Twitter.

“Un tancament tranquil” i “una nit tranquil·la”

La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha fet una visita matinal a l’espai i ha assegurat que el tancament ha estat “tranquil i la nit també ho ha estat”. La regidora ha admès que els turistes s’han quedat a la zona, però ha assegurat que no hi hagut “festes ni alcohol”: “Comencem a deixar certs problemes al passat”, ha sentenciat.

El districte remarca que el tancament no és l’única mesura que s’ha posat en marxa perquè “només amb el tancament no aconseguirem fer el canvi de cultura”. Per això, el fort dispositiu policial que s’ha dut en terme el darrer mes i mig es manté, amb l’objectiu d’assolir el canvi d’usos de l’espai que persegueix l’Ajuntament.

“Ara el que fem és governar”, assegura Alarcón, per aconseguir que deixi de ser l’espai de les festes il·legals i les botellades i passi a ser un espai per recuperar la memòria històrica de Barcelona.