CUP setè dia campanya 14-F

(ACN/redacció) En el setè dia de campanya per a les eleccions a Catalunya 2021, la CUP s’ha mostrat favorable a continuar el diàleg amb l’Estat sempre que Madrid accepti l’amnistia i el reconeixement del dret a l’autodeterminació per seure a la taula. La candidata dels anticapitalistes, Dolors Sabater, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que són “condicions irrenunciables” per seguir amb les converses.

Sabater diu que s’ha d’acabar el fet que el Govern espanyol consideri l’independentisme com a “criminalitzable”. De fet, considera que els indults no serien un bon primer pas pel diàleg, ja que continua sent una mesura de “criminalització” del moviment. D’altra banda, la cap de llista de la CUP ha criticat que els projectes catalans que opten als fons europeus Next Generation “estan plegats d’empreses de l’Ibex-35”, i n’ha assenyalat Esquerra Republicana (ERC) com a responsable.

Riera no vol cap “ombra” de corrupció per investir Borràs

Al seu torn, el número dos per Barcelona, Carles Riera, ha anunciat que la CUP demanarà “garantia absoluta i verificable” que no hi ha cap “ombra” de corrupció i mala gestió pública abans d’una hipotètica investidura de Laura Borràs (JxC). En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, ha dit que si bé la causa contra la presidenciable de Junts té un “origen polític”, també està relacionada amb una “mala praxi” en la gestió al capdavant de l’Institut de les Lletres Catalanes.

Per altra banda, Riera no ha descartat un govern amb presència dels comuns. Segons ell, “han de triar si volen seguir apuntalant al règim” o se sumen al projecte independentista. També s’ha referit a la proposta de la CUP d’impulsar una farmacèutica pública i s’ha emmirallat en el model sanitari de Cuba que, ha assegurat, és un “referent internacional”. Els cupaires volen un sistema que pugui “garantir el subministrament” de medicaments bàsics per a tothom, com la vacuna contra la covid-19.

Reguant repta JxC i ERC a establir una renda bàsica universal

Més tard, en una roda de premsa a la plaça de Sant Jaume, la número tres per Barcelona, Eulàlia Reguant, ha reptat a JxC i ERC a acceptar la proposta electoral de la CUP d’establir una renda bàsica universal per a tots els residents a Catalunya. Els anticapitalistes plantegen abonar 735 euros al mes a cada adult i 150 a cada infant i finançar-ho fixant un IRPF únic del 49 % a tots els treballadors.