(ACN/Redacció) El candidat del PSC a les eleccions del 14 de febrer, Salvador Illa, creu que al govern català hi ha “certa distracció” sobre els fons europeus Next Generation i ha qüestionat que l’executiu hagi decidit presentar ara, en plena campanya electoral, els projectes prioritaris de la Generalitat per accedir-hi. En el cicle electoral organitzat per Foment del Treball, Illa ha dit que les propostes semblen “poc treballades” i que s’haurien de consensuar amb les associacions empresarials i representants socials.

A curt termini, ha explicat, el seu govern se centrarà a aprofitar els fons europeus “amb intel·ligència i lleialtat”, sense buscar “cap privilegi per Catalunya” però per garantir que es pot transformar l’economia. D’altra banda, ha insistit que deixarà enrere la “política de la cadira buida” a les taules de negociació i ha reivindicat un finançament autonòmic més just. Finalment, ha dit que si és president de la Generalitat no apujarà impostos, però tampoc els abaixarà “almenys a curt termini”. Per tant, mantindrà una fiscalitat com l’actual.

Dimecres, en un acte conjunt amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, el candidat socialista va considerar que Catalunya havia perdut el lideratge industrial i en va culpar els governs independentistes. En aquest sentit, aquest dijous ha dit que la primera pedra per construir aquest camí és generar un marc d’estabilitat, amb un govern “previsible, sòlid i estable, que generi confiança, tot el contrari del que ha passat els darrers 10 anys”, ha considerat. Ha assegurat que, si guanya, el seu govern donarà ajuts i facilitarà les tasques a les empreses, a les grans i a les petites i mitjanes per fer “que esdevinguin grans empreses”.