“Puc fer un llibre de l’Hort de la Vila”, va arrencar la intervenció de Daniel Mòdol, que com a regidor de Sarrià – Sant Gervasi quan el PSC era al govern, havia gestionat els problemes de seguretat pel mal estat de l’edifici. “Per mi són igual de delinqüents els que fan això l’incendi que els que ocupen il·legalment un edifici”, va dir Mòdol, que va afegir que “són igual de delinqüents com els polítics que no fan el que han de fer quan governen un districte”. El regidor socialista va revelar que en l’any i mig que va formar part del govern, l’alcaldessa només el va trucar quan hi va haver incidents en aquest edifici.

El mateix Daniel Mòdol ha volgut matisar les paraules de la comissió en una piulada a Twitter. “Condemno amb total contundència qualsevol tipus de violència, vingui d’on vingui, també la viscuda a Sarrià”, diu Mòdol en el tuit, en què afirma que li preocupa que l’edifici del carrer de l’Hort de la Vila no reuneix condicions de seguretat.

Les paraules de Daniel Mòdol han estat criticades per Twitter a través de l’actual regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Jaume Asens, que l’acusa de “banalitzar un atac feixista” i celebrar un incendi “en què podria haver mort gent”. Per tot plegat, Asens li demana una rectificació. També des de la CUP Capgirem Barcelona van denunciar les declaracions del socialista.

La CUP demana la dimissió de Daniel Mòdol

En un comunicat, la CUP de Sarrià – Sant Gervasi ha exigit la dimissió de Daniel Mòdol perquè considera que les declaracions del regidor representen “una banalització absoluta del feixisme que, cada dia, està en augment als carrers del nostre districte i de la nostra ciutat”. Els cupaires afegeixen que les paraules de Mòdol no fan més que “contribuir a la total impunitat amb la qual aquests grups actuen dia rere dia.” Per això, reclamen que el PSC condemni l’incendi de l’Ateneu Popular de Sarrià i les declaracions de Mòdol.