La reprovació del govern de Colau per la suspensió de la Barcelona World Race 2019 ha obert un debat agre entre els dos antics socis de govern. Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials, ha qualificat les crítiques socialistes de falta d’ètica i de rigor, tenint en compte que fins al novembre el PSC tenia l’àrea esportiva. Tot i això, la portaveu del grup municipal dels socialistes, Carmen Andrés, ha assegurat que quan van entrar al govern “l’edició ja estava tocada de mort” i consideren que no s’ha apostat per aquesta cita esportiva internacional.

En aquest sentit, Andrés ha presentat una proposició amb l’objectiu de “reafirmar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la Barcelona World Race” i ha aprofitat l’escrit per “reprovar l’actitud que ha mantingut el govern municipal respecte la celebració d’esdeveniments esportius d’àmbit internacional a la ciutat”. A més, la portaveu del PSC a l’Ajuntament ha instat el govern municipal a que “presenti un pla de suport” per a la celebració “de les futures edicions de la Barcelona World Race” i “projectes vinculats”.  D’aquesta manera, Andrés també demana accions al govern per donar més protagonisme al sector de l’esport nàutic.

La resta de grups -excepte la CUP, que demana a Colau que no defensi aquest tipus d’esdeveniments- han criticat la gestió que se n’ha fet. A pesar de reconèixer les dificultats institucionals amb què s’afrontava la regata, han defensat que la suspensió hauria d’haver estat consensuada. I la regidora del PDeCAT, Maite Fandos, ha fet un pas més enllà. Malgrat que la Barcelona World Race és un esdeveniment autofinançat, ha assegurat que el govern municipal “no s’ha de posar vermell si s’ha de d’assignar un pressupost a la cita”, tot i que sense arribar a cobrir el 100 % del cost.

A excepció de la CUP, tots els grups -inclòs Barcelona en Comú- han votat a favor del text socialista en què, a banda de la reprovació al govern, també demana el compromís de presentar en el termini d’un mes d’un pla de suport a la Fundació per a la Navegació Oceànica de cara a les futures edicions de la regata. La Comissió també ha donat llum verda a la proposició d’Esquerra que insta l’Ajuntament a buscar esdeveniments esportius internacional per consolidar la marca esportiva de la ciutat.