“Quan parlem de confluència, això requereix sacrificis”, ha dit Carles Agustí, que ha volgut matisar que no vol dir que si ell guanya les primàries no sigui el cap de llista. La seva contrincant, Neus Munté, ha dit que si guanya donarà valor a les primàries però ha afegit que quan es parla d’unitat “l’objectiu final, que és guanyar a l’Ajuntament, passa al davant de les situacions personals de cadascú”. Tots dos han carregat contra el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, que a ‘bàsics’ va considerar un error les iniciatives per unir l’independentisme.

La figura de Jordi Graupera, que va proposar precisament primàries per triar el candidat d’una llista unitària de l’independentisme, manté divergències entre els dos aspirants del PDeCAT. Agustí ha dit que amb Graupera “‘a priori’, hi ha entesa”, mentre que Munté ha afirmat que a la proposta del filòsof i periodista “li falta desenvolupament i concreció”. Tots dos sí que han coincidit en criticar la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, a qui han atribuït “falta de projecte de ciutat”.

“No” al tramvia per la Diagonal

Agustí i Munté han coincidit a rebutjar la unió del tramvia per la Diagonal i apostar per la línia D30 de la nova xarxa de bus, tot i que Agustí no ha descartat connectar els tramvies per algun altre carrer. Els dos aspirants a alcaldable s’han mostrat partidaris del desallotjament a la plaça de Catalunya, tot i que han dit que l’haurien fet abans i amb atenció a les persones sense sostre. Tant Munté com Agustí han criticat també els pisos prefabricats que planeja Colau.

Malgrat el joc net que volen exhibir, els dos candidats a les primàries del PDeCAT s’han diferenciat a l’hora de fer valer el seu passat. Neus Munté ha remarcat que es troba còmoda buscant acords i que posa sobre la taula “l’experiència en l’àmbit polític i sindical”. Carles Agustí ha ressaltat que el seu càrrec com a comissionat de Participació en el mandat de Xavier Trias li ha atorgat “coneixement de l’Ajuntament, les seves interioritats i els barris”.