Ada Colau ha estat rebuda a Montevideo per l’expresident uruguaià José Mujica, amb qui ha compartit la preocupació pel retrocés de drets i llibertats a Europa i l’Amèrica Llatina. L’alcaldessa de Barcelona ha viatjat aquests dies a l’Uruguai per participar en un seminari sobre ciutats i habitatge que organitza l’ajuntament de la capital del país llatinoamericà.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha trobat aquest dilluns al vespre amb l’expresident uruguaià José Mujica, al Palacio Legislativo de la capital uruguaiana. Colau ha fet entrega a Mujica una reproducció del panot de Barcelona que du el logo de Barcelona, ciutat refugi i ha compartit amb ell la preocupació per la crisi humanitària que es viu a la Mediterrània i també pel retrocés de drets i llibertats tant a Europa com a alguns països de Llatinoamèrica. Tots dos han coincidit en la necessitat de promoure aliances àmplies per consolidar polítiques progressistes i inclusives tant a Europa com a l’Amèrica Llatina.

Colau ha viatjat aquests dies a l’Uruguai per participar en un seminari sobre ciutats i habitatge organitzat per l’Ajuntament de Montevideo i dilluns va rebre la distinció de visitant il·lustre. Totes dues ciutats actualitzen aquests dies l’agermanament amb un conveni de col·laboració.