Impulsem el que fas és la línia d’ajudes que vol enfortir l’economia dels barris i a les quals aquest any també hi podran optar les iniciatives de turisme responsable, l’obertura de negocis en baixos buits i projectes de R+D+I. Es finançarà el 80 % del pressupost dels projectes, amb un màxim de 50.000 euros, i en el cas dels locals buits, de 10.000 euros. Es pot aplicar a les ajudes des del 25 d’abril fins al 25 de maig al web de Barcelona Activa o bé presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

És la segona convocatòria d’aquestes ajudes, que des de l’Ajuntament, i que el comissionat d’Economia Social i Desenvolupament Local, Álvaro Porro, ha assegurat que han estat un èxit i que “el govern que no tingui en compte el foment d’aquestes iniciatives cometrà un error”. El 2017 es van subvencionar 270 projectes amb 3,8 M €, 99 dels quals eren de l’economia de proximitat i 171 iniciatives d’economia social.

Precisament, la partida d’economia social i solidària que també s’ha presentat aquest dijous, correspon al programa Enfortim l’economia social i solidària. Se li destinaran 840.000 euros per iniciatives que fomentin activitats d’interès públic o social, crear noves línies de negoci o millorar la formació dels treballadors d’aquestes empreses. Les ajudes van dels 3.600 als 35.000 euros per projectes.

Tot i que les propostes finançades l’any passat estan presentes a tots els barris de la ciutat, la directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha destacat el gran nombre d’iniciatives que hi ha als barris amb més desocupació i on la renda està per sota de la mitjana de Barcelona.