L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest divendres el primer ple telemàtic de la història, centrat en la crisi del coronavirus. La sessió s’ha fet amb l’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, a la sala Lluís Companys, mentre que la resta de regidors l’han seguit des de casa. Però la connexió amb els 41 membres del plenari no ha estat fàcil, i la sessió ha començat 38 minuts tard per problemes informàtics.

“El sentim, però no el veiem”.

Aquesta ha estat una de les frases més sentides abans de començar la sessió. Els regidors s’han anat connectant a la plataforma Webex, però ni Manuel Valls (BCN Canvi) ni Ernest Maragall (ERC) no apareixien en imatge. Els tècnics han intentat resoldre el problema, però després de diversos intents fallits (s’ha demanat que la resta de regidors apaguessin la càmera per treure pressió al sistema), s’ha decidit canviar de programa i fer el ple per la plataforma Jitsi.

Amb el nou sistema, han continuat els problemes de connexió de Manuel Valls, que està passant el confinament a Menorca. Finalment, durant el debat la imatge del líder de Barcelona pel Canvi ha aparegut. Més enllà dels problemes informàtics, Valls ha protagonitzat també una de les anècdotes del plenari, quan ha dit “per posar una mica d’humor”, que espera poder anar a la boda del regidor de Cs Paco Sierra. La cerimònia s’havia de fer al març, però per l’estat d’alarma s’ha hagut d’ajornar.